Hopp til innhold

Bedre batterigaranti fra Nissan

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nissan LEAFBatteriene fungerer så bra at Nissan utvider garantien for alle som har kjøpt elbilen LEAF siden starten i 2011.

– Vi har hele veien hatt stor tro på eget produkt og teknologi. Etter lengre tids erfaring og over 60.000 biler på markedet på verdensbasis, er vi nå enda sikrere på holdbarheten til batteripakken i Nissan LEAF. Vi gir derfor også den utvidede garantien tilbakevirkende kraft, sier kommunikasjonssjef Marina Maneas Bakkum i Nissan Nordic Norge.

Batterigarantien gir dermed alle eiere av Nissan LEAF dekning mot kapasitetstap i batteriet under ni av tolv streker i den eksisterende garantitiden. Det vil si garanti mot svekkelse av batteriet under ca. 75 prosent i løpet av fem år eller inntil 100.000 kilometer.

To år med bruksdata

Nissan LEAF batterikapasitetNissan har over to år samlet bruksdata fra sine kunder gjennom systemet Carwings. Ifølge Nissan viser analyser av de disse dataene at batteriteknologien er meget holdbar og pålitelig. Blant annet har det vist seg at hyppig hurtiglading er mindre skadelig for batteriet enn tidligere antatt.

Nissan er derfor trygge på å gi samme garanti til både eksisterende og nye kunder. Den nye garantien kommer i forbindelse med salgsstart for nye Nissan LEAF som har over 100 små forbedringer fra forrige versjon. Men batteripakken er den samme.

I Europa er det over 10.000 som har kjøpt Nissan LEAF og nesten halvparten av disse er fra Norge. Globalt er det 62.000 som har kjøpt elbilen fra Nissan.

Som ny?

Joakim Sveli har kjørt elbilen Nissan LEAF hver dag i 18 måneder og har ennå ikke merket endret rekkevidde på grunn av svekkelse av batteriet. Samme erfaring har Snorre Sletvold i Elbilforeningen med 26.000 kilometer tilbakelagt over 18 måneder. Også han har tolv streker på batterikapasiteten, slik som da elbilen var ny.

– Vi har så langt ikke fått en eneste tilbakemelding fra våre kunder om at batterikapasiteten er svekket, sier Bakkum.

Nissan vil sende ut et brev til alle eksisterende kunder i løpet av en måneds tid med fullstendig informasjon om vilkår og betingelser på den utvidede garantien. Elbilforeningen har lenge jobbet for at alle elbilprodusenter skal oppgi en garantert minimum restkapasitet i kjøpsveiledningen.

Batteripakken i Nissan LEAF består av 48 moduler som kan byttes ut enkeltvis hvis de er defekte eller svekket.

Nissan LEAF