Hopp til innhold

Nå har EU bestemt seg: Bare utslippsfrie nybiler selges i EU fra 2035

HYLLER NY AVTALE: Julia Poliscanova i den europeiske miljøorganisasjonen Transport & Environment nøler ikke med å kalle EU-avtalen historisk.

EU har bestemt seg for at det fra 2035 ikke lenger skal selges nye biler med forbrenningsmotor. Denne historiske avtalen er en del av EU’s klimapakke «Fit for 55» og vil pålegge bilprodusenter å kutte utslippene til nye biler med 55 prosent innen 2030 og 100 prosent innen 2035. Norsk elbilforening og Transport & Environment mener avtalen er viktig for både verden og Norge, da det vil gjøre det enklere for det norske markedet å få tilgang til gode elbilmodeller. EU blir dermed den største økonomien i verden som har tidfestet utfasingen av forurensende biler i nybilsalget. Det påpekes imidlertid at «underveis-målene» i 2025 og 2030 er for svake på veien mot 2035, og det oppfordres til at EU bør ha en plan for å sikre at den europeiske bilindustrien henger med på satsingen. OBS dette er skrevet av AI

Etter lang tautrekking er det nå klart: Fra 2035 blir det slutt på salg av nye bensin- og dieselbiler i EU.

Torsdag i forrige uke resulterte forhandlingene mellom medlemslandene (ministerrådet i EU) og Europaparlamentet i en klar konklusjon:

Fra 2035 skal det ikke lenger selges nye biler med forbrenningsmotor i EU. Nå gjenstår bare formelle godkjenninger.

Elbillandet Norge best i klassen på CO2-utslipp blant nye biler:

Slik ligger de ulike EU-landene an

Ladeklubben, ElbilAppen og den blå ladebrikken

Bli medlem!

Få Norsk elbilforenings ladebrikke som gir deg tilgang til ladestasjoner i Norge og Europa, eksperthjelp på lading og supertilbud på veihjelp. Gjør som over 120 000 andre elbilister!

Les også