Hopp til innhold

Autoslalåm for elbiler

Øyvind LundeZero Rally 2013 er avlyst. Men vi er raskt ute med en gledelig nyhet. 5.mai kan du kjøre slalåm med elbilen din på en gokartbane ved Kongsberg.

KNA er trofaste arrangører av morosporten autoslalåm. I cirka 1.500 meter skal du kjøre mellom kjegler til du blir huggern. Tre sjanser får du for å bli mester. Dette løpet inngår i KNA-mesterskapet med egen klasse for elbiler.

Egen klasse skyldes ikke at vi framstår som tapere i autoslalåm. Vår egen slalåmkjører Øyvind Lunde har svingt fletta av mang en overraska konkurrent i tradisjonelle biler. For ikke å snakke om noen av de mest kjente rallysjåførene våre.

Ikke bare er Øyvind god til å turnere Thinken sin, men han er også så breial som en motorsportsmann bør være. Allerede har han begynt å skryte av hvordan han skal innkassere seieren i elbilklassen. La ikke det skje! Han trenger å få tørka bort det store og sjølsikre gliset. Derfor tar du din kjappe elbil, kjører noen treningsrunder de neste ettermiddagene og stiller deg i køen av dem som skal knuse Øyvind. Det vanker stor heder og ære til den som klarer det. Ikke at det er så umulig, for de to siste åra har det bare blitt sølv på Øyvind. Men han har litt lett for å glemme det i svimmelheten timene etter et gjennomført race.

Da gjelder det å stille på Basserudåsen motorbane ved Kongsberg før kirketid søndag 5.mai. Trenger du lading på veien? Det står to hurtigladere klar til deg i Kongsberg sentrum. Mer info finner du hos KNA Drammen avd.

Vil du være med Øyvind på en autoslalåm? Her kan du sitte på.

 

Vil du ha flere stemningsrapporter fra tidligere konkurranser i autoslalåm. Bare bruk søkfeltet vårt, så finner du mer moro.

Fra Zero Rally 2011 ble også Andreas Mikkelsen filma i en Tesla. Her kan du ta en nærmere kikk på banen.