Hopp til innhold

Åpnet «EL39»

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fjøsanger hurtigladestasjonNå kan elbiler kjøre elektrisk fra Stavanger til Bergen uten frykt for å gå tom for strøm. Mandag åpnet to nye hurtigladestasjoner langs E39 – én på Halhjem kai i Os og én på Fjøsanger i Bergen.

For å øke rekkevidden for elbiler samarbeider BKK, Hordaland fylkeskommune, Bergen kommune og Sogn og Fjordane fylkeskommune om åpning av hurtigladestasjoner langs E39.

Hurtigladestasjonen på Halhjem kai i Os kommune og på Fjøsanger i Bergen er to av fire nye ladestasjoner langs E39 i Hordaland og Sogn og Fjordane som blir satt i drift i disse dager. En stasjon i Knarvik og en i Oppedal vil åpne om kort tid. I tillegg er en hurtigladestasjon under bygging langs E16 på Dale i Vaksdal kommune.

Sør for Os har Hordaland fylkeskommune og SKL gått sammen om etablering av en hurtigladestasjon på Heiane og Haugaland kraft har bidratt til etablering av en hurtigladestasjon ved Aksdal Senter i Tysvær kommune.

BKK skal eie og drifte hurtigladestasjonene

BKK har hatt byggeansvaret for de nye ladepunktene (Halhjem, Fjøsanger, Knarvik, Oppedal og Dale) og skal stå som eier og driftsansvarlig. Transnova har støttet utbyggingen.

– For at det skal bli mer attraktivt å velge elbiler trengs det noen fødselshjelpere. BKK har både kompetanse og et engasjement som gjør at vi kan og ønsker å spille en rolle, sa leder for Forretningsutvikling i BKK, Christine Haugland da hun åpnet hurtigladestasjonen på Halhjem kai i Os, sammen med ordfører i Os, Terje Søviknes og leder i samferdselsutvalget i Hordaland fylkeskommune, Gustav Bahus.

Gode vilkår for elbiler i Norge

På Fjøsanger var det politisk rådgiver i Samferdselsdepartementet, Sigrid Brattabø Handegard som fikk æren av å klippe snoren.

– Vi har verdens beste vilkår for elbiler og det er fantastisk at elbilene kan gå på energi laget fra reint norsk vann, sa Handegard.

Styreleder i BKK Nett, Ståle Eeg Nielsen var med på åpningen av hurtigladestasjonen på Fjøsanger og han var begeistret for interessen.

– Jeg kom hit en halv time før snoren skulle klippes, og observerte på den stunden tre biler som ønsket å benytte hurtigladestasjonen. Dette er ikke bare kommet for å bli, men det kommer til å bli videreutviklet, sa Eeg Nielsen.

Kommer til å ta betalt for hurtiglading

Foreløpig er det gratis å benytte hurtigladestasjonene, men Christine Haugland understreket at BKK kommer til å ta betalt for bruken etter hvert.

– Vi må finne en enkel betalingsløsning og en fornuftig pris som dekker inn driftskostnadene, sa hun.

Vil du se driftsstatus (ledig / opptatt) på hurtigladerne i Hordaland, gå til hurtigladekartet vårt.

Ordfører i Os, Terje Søviknes, leder forretningsutvikling i BKK, Christine Haugland og leder i samferdselsutvalget i Hordaland fylkeskommune, Gustav Bahus åpnet hurtigladestasjonen på Halhjem kai i Os. (Tekst og bilder: BKK)

Halhjem hurtigladestasjon