Hopp til innhold

Åpner ny ladegarasje i Bergen

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 1. november åpner Bergen Parkering et eget ladeområde med 54 ladeplasser for elbiler og ladbare hybrider i Bygarasjen.

– Bergen er et forbilde og viser vei med å tilby lademuligheter for stadig flere elbileiere. Dette vil være til inspirasjon for andre kommuner, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.

Allerede fra 20. oktober vil ladeområdet være tilgjengelig for bruk, og all lading på området vil være gratis frem til offisiell åpning 1. november.

I Bygarasjen er det en pris for selve parkeringen, hvor elbiler har halv pris. I tillegg påløper det en avgift for tiden kjøretøyet er parkert på ladeområdet. Tiden beregnes basert på nummerskiltgjenkjenning ved innkjøring og utkjøring til området.

Priser for ladeområde pr. time (i tillegg til parkeringsavgift):

En ekstra pris på lading er innført for å dekke strømforbruk og begrense unødig bruk av ladeplassene. Bergen Parkering har vært i dialog med Elbilforeningen om prisene for lading og satt ned satsene i forhold til opprinnelig forslag. De vil gjøre løpende vurdering av prisene sett opp mot belegg og etterspørsel.

Ladeområdet i Bygarasjen er lokalisert på plan 2 i syd (mot AdO, Amalie Skram vgs). Alle ladbare kjøretøy med Type2 ladekabel har tilgang til å lade. Ladestasjonene tilbyr dynamisk ladeffekt mellom 16-32A. Avhengig av biltype kan en elbil da fylle på fra 3 – 7 kWh.