Hopp til innhold

50.000 elbiler på norske veier

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den historiske begivenheten ble markert av Norsk elbilforening, i Drammen, med det symbolske registreringsskiltet EL60000.

– Dette er en historisk dag for Norge, som leder an utviklingen i verden for en utslippsfri biltrafikk. Elbiler er populært blant norske bilkunder fordi politikerne gir elbilen fordeler. Politikken gjør at elbilen er konkurransedyktig i startfasen vi nå er inne i. All honnør til politikerne som har lagt til rette for den norske elbilsuksessen, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.

Elbiler står hittil i år for nesten en fjerdedel av nybilsalget i Norge. Det er unikt i verdenssammenheng og gjør lille Norge til et svært viktig marked for internasjonal bilindustri. 50.000 elbiler betyr at rundt 2 % av alle personbiler i Norge er elektriske. – Vår rolle som fyrtårn i det internasjonale elbilmarkedet er kanskje det viktigste klimatiltaket Norge bidrar med på lengre sikt, mener Bu. Konkurransedyktig om få år – Politikerne må ha is i magen og la elbilfordelene vare til elbilen er konkurransedyktig på rekkevidde og pris. Utviklingen så langt har gått mye raskere enn vi kunne håpe på, og vi tror at elbilmarkedet kan være konkurransedyktig innen få år. Med bedre rekkevidde og godt utbygd ladenettverk er det ingen grunn til å velge eksosbil lenger. Elbilen er bedre med tanke på miljø, støy, energieffektivitet, driftskostnader og kjørekomfort, sier Bu. blogg-20150420-feiring 3 800 Norsk elbilforening representerer elbileierne i Norge og har i dag over 20.000 medlemmer. Elbileierne er svært godt fornøyd med sin elbil, til tross for kortere rekkevidde og usikkerhet rundt verditap og varigheten av elbilfordelene. De oppklarer myter rundt elbilen i sin omgangskrets og inspirerer i snitt tre nye nordmenn til å bytte til elbil. Noen av dagens presseoppslag Dette er elbil nummer 50.000 (NRK) 50.000 elbiler i Norge: – En milepæl (E24) Denne bilen er historisk (TV2/Broom) blogg-20150420-feiring 1 800