Hopp til innhold

2.562 nye elbiler så langt i år

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nissan LEAF er bestselgeren i det norske personbilmarkedet i løpet av årets første to måneder. 1.152 eksemplarer var registrert mandag denne uka.

GENÈVE (elbil.dev05.dekodes.no): LEAFs markedsandel er på hele fem prosent, foran konvensjonelle utgaver av Toyota Auris og Volkswagen Golf. Det viser den siste oppsummeringen fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV).

Tesla Model S, som det siste halvåret har knivet med LEAF om å være mest solgte elbil, tar en foreløpig 8.-plass blant personbilene med 591.

VW e-up! har 353 registreringer så langt i år. Det plasserer den på en 18.-plass, med BMW i3 noen hakk lengre ned med 325 registrerte. Og i juni kommer VW e-golf på markedet.

Voldsom interesse

– Vi har nå 1.500 bestillinger på e-Golf. 700 kunder har signert kontrakter. At det er så mange bestillinger, i tillegg til inngåtte kontrakter, viser at forhandlerne har sterk tro på e-Golf, sier Volkswagen-direktør i Norge, Ulf Tore Hekneby.

Han er også svært godt fornøyd med at det, i løpet av cirka fire måneder, er registrert i overkant av 900 VW e-up!

Les også:

Nest beste måned noensinne

OFV-statistikken viser at februar ble den sterkeste elbilmåneden siden rekordmåneden november 2013 (1.434). I februar kom det til 1.385 nyregistrerte elbiler (personbiler), mens tallet var noe lavere i januar.

Mandag var det ifølge OFV registrert hele 2.562 nye elbiler siden nyttår (bruktimport ikke inkludert). Det utgjør litt over 11 prosent av totalsalget på 23.155 personbiler.

Slik er fordelingen:

Salgsstatistikk for 2014

PS. Det er registrert 82 nye elvarebiler så langt i år (62 Peugeot Partner, 19 Citroen Berlingo og én Renault Kangoo).